Haber

Akbelen’de ‘Büyük Buluşma’… Gizem Özcan: Akbelen’den sesleniyoruz Bu Eko-Suç Bir An Önce Bitirin

KERİM UĞUR

MuğlaYK Enerji’nin Milas ilçesindeki maden sahasının genişletilmesi amacıyla Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesilmesini protesto amacıyla düzenlenen “Büyük Miting”e katılan CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, “Salı günü Meclis tek gündemle toplanıyor.Akbelen gündemle toplanıyor.Buraların korunması çok önemli.Buralar maden sahasına çevrilirse rehabilitasyon da olmaz.Bir kez daha davet ediyorum. geç olmadan tüm yöneticiler sorumlu davranmaya. Akbelen’den bir kez daha çağrı yapıyoruz, bu eko suça bir an önce son verin” dedi.

YK Enerji’nin maden sahasının genişletilmesi amacıyla Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesilmesini protesto etmek için Muğla’nın Milas ilçesinde düzenlenen “Büyük Buluşma”ya Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar katıldı. Akbelen direnişinin 16. gününde bir araya gelen vatandaşlar, ormanda forum düzenledi. Forumda kesilen ağaç kefenlenerek bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Forumun ardından Akbelen Ormanı yolunda insan zinciri oluştu.

“DÜNYA İKLİM KRİZİNİ KONUŞUYOR, BURADA 65 BİN AĞAÇ KESİLDİ”

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Akbelen’den iktidara seslenerek, “Eko-Suç’a Son” çağrısında bulundu. Özcan ANKA HaberlerAjansına şunları söyledi:

“Burada çok onurlu bir emek harcanıyor. Yine Gezi’de olduğu gibi onurlu bir mücadele verildi. İnsanlar burada ağaçlarını, ormanlarını, kurtlarını, kuşlarını, yaşam alanlarını korumak için doğayı korumak için mücadele ediyor. Bu eko niye? -suç işleniyor bu bölge neden ağaçsızlaştı bunu tüm Türkiye’ye anlatmakta fayda var çünkü elektrik önceliğiyle yapılıyor denilmek isteniyor ama buradaki termik santral karşılıyor Elektrik ihtiyacının yüzde 5’i.Güneş ve diğer kaynaklarla enerji üretilebilir.Bütün dünya iklim krizinden, su sıkıntısından bahsediyor.Bunlar konuşulurken burada 65 bin ağacın kesilmiş olması gerçekten çelişiyor. dünyanın gerçekleri.

“AKBELEN’DEN ARIYORUZ, EKOKIRD’E SON VERİYORUZ”

Yine bu alanda hukuki süreçler işletilmedi. Bu alan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecine tabi tutulmamıştır. Bunun bir yansıması olarak da bu ağaçların bölünmesi olayı ile karşı karşıya kaldık. Sizi bir kez daha davet etmek istiyoruz. Salı günü Meclis tek gündemle toplanır. Akbelen’in gündemiyle buluşuyor. Meclis Genel Kurulu’nda da en yüksek sesle dile getireceğiz. Bu yerlerin korunması çok önemlidir. Bu alanların maden sahasına dönüştürülmesi durumunda rehabilitasyon mümkün değildir. Tüm yöneticileri çok geç olmadan sorumlu davranmaya davet ediyorum. Akbelen’den bir kez daha sesleniyoruz, bu eko suça bir an önce son verin.”

Kaynak: ANKA / Yeni

sariveliler-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu