Yaşam

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması kapsamında düzenlenen “Çizgi Roman Ödülü” ve “Çocuk Kitabı İllüstrasyon Ödülü”nün sahipleri belli oldu.

Aydın Doğan Vakfı, 35. Yılından bu yana ulusal düzeyde çocuk kitapları ve çizgi roman alanlarında üretimin desteklenmesine katkı sağlamak amacıyla Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın çalışma alanını genişleterek “Çizgi Roman Ödülü”ne layık görüldü. ” ve ülkemizdeki karikatürcülere “Çocuk Kitabı İllüstrasyon Ödülü” verildi. verir.

Geçtiğimiz yıllarda ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle 2021 döneminde ödüllerin açıklanması gündeme geldi.   ertelendi. 2021 ve 2022’de “Çizgi Roman Ödülü” Kazanan sanatçılar, akademisyen ve sanatkârlardan oluşan heyet üyeleri tarafından belirlendi. Yarışmada Levent Cantek, İlban Ertem, Ersin Karabulut, Piyale Madra, Umut Südüak ve Başak Ürkmez delegasyonda yer aldı. 2021 Çizgi Roman Ödülüsanatçı İlker Gazioğlu “Kıyamet Sonrası Kuş Cenneti”ile alırken 2022 Yılın Çizgi Roman Ödülüsanatçı Uğur Erbaş “Germakoçi”Onun işi  ile aldı

Jüri üyelerinin İlker Gazioğlu’nu 2021 çizgi roman ödülüne layık görmelerinin nedeni, yenilikçi sayfa sistemi, katmanlı çerçeve içi istifleme ve mizaçlı kurgusuyla senaryoyu anlam açısından kolaylaştıran ve güçlendiren bir üslup kurmayı başarmış olması. “Kıyamet Sonrası Kuş Cenneti” adlı eserinde şu satırlara yer verilmiştir:

Uğur Erbaş’ın 2022 çizgi roman ödülüne layık görülmesinin nedeni ise; Akıcı çizgilerini ve öyküsünü tamamlayan sağlam bir üslubu yansıtan “Germakoçi” adlı çalışmasında, bir tarihçi titizliğiyle dönem aurasını kurma becerisini sergilediği senaryosuyla dikkat çekiyor.

2021 “Çocuk Kitabı İllüstrasyon Ödülü” Jüride Ercan Akyol, Ilgım Veryeri Alaca, Gülgün Çarkoğlu, Mustafa Delioğlu, Can Göknil, Umut Südüak ve Başak Ürkmez yer aldı. Değerleme sonucunda 2021 yılıillüstratör seçiminin bir sonucu olarak Burcu YılmazEğer”onun kitabı  ile Çocuk Kitap İllüstrasyon Ödülü‘Ne   ödüllendirildi. “Eğer” kitabı komite üyeleri tarafından ödül olarak değerlendirilirse; Özgün görsel dil kullanımının güçlü olduğu bir çalışmadır. Burcu Yılmaz, metin ve görseller arasındaki yenilikçi yaklaşımı nedeniyle 2021 çocuk kitabı illüstrasyon ödülüne layık görüldü. Ceyhun Şen ile “Gök Ressamı”, Ece Zeber ile “Şehirde Çocuk Olmak”, Merve Atılgan ile “Geri Dönüşüm Ülkesi”, Ayşe Deniz Şahin ile “Sen, Ben, Elma Ağacı” ve Eda Çağıl Çağlarrmak ile “Çöp Adası” Başarı ÖdülüNe fiyat bulundu.

2022 “Çocuk Kitabı İllüstrasyon Ödülü”jüride   Ercan Akyol, Ilgım Veryeri Alaca, Gülgün Çarkoğlu, Mustafa Delioğlu, Can Göknil, Tan Oral, Emre Senan, Umut Südüak ve Başak Ürkmez yer aldı. Komite değerlendirmesi sonucunda ödülün sahibi 2022 başvuruları ortasında çizer oldu. Ceyhun Şenile “Rüzgarın Şarkısı”oldu  Ve Çocuk Kitabı İllüstrasyon Ödülü‘Ne   ödüllendirildi. “Rüzgarın Şarkısı” isimli eserin ödüle değer olmasının sebebi ise; Metin ve görsel ilişkisinin güçlü olduğu bir çalışmadır. Ceyhun Şen, illüstrasyon anlayışı ve metni tamamlayan sağlam üslubuyla 2022 çocuk kitabı illüstrasyon ödülüne layık görüldü. Ezgi Keleş’le “Arkadaşım”, Eda Çağıl Çağlarrmak’la “Toprak”, Mavisu Demirağ’la “Tonguç Baba”, Gökçe İrten’le “Hepimiz” ve beğenilen Başşehir’le “Meteor”. Başarı ÖdülüNe fiyat bulundu.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında  Onur Ödülleri de sahiplerini buldu

Aydın Doğan Vakfı bu yıl, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak illüstrasyon alanına gözlerini dikmiş, mesleklerinin ilk günlerinden bu yana çağdaş, çağdaş ve özgün çalışmalarıyla etkili eserler ortaya koyan sanatçılara ithaf ediyor. . Onur Ödülüsunacak Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Onur Ödülü ‘ne değerli isimler; Alanlarında sistemli aralıklarla eserler üreten, kitapları yayımladıkları günümüz çizer ve çizerlerine ilham kaynağı olan, aynı zamanda kurul üyesi olarak deneyim ve birikimlerini aktaran değerli sanatçılarımız. Can Göknil, Mustafa Delioğlu, Feridun Oralsırasında, Çizgi Roman Onur Ödülü‘Pahalı sanatçımızın adı ne kadar değerli İlban Ertemolmuştur.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberpersembe.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu