Haber

Babacan: “Bugün 2022 Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 101. sıraya gerilediğimiz açıklandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Bugün 2022 Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 101. sıraya gerilediğimiz açıklandı. Bir yılda 5 basamak daha geriledik. Çalışmalarımız hazır. Bu ayıbı temizleyeceğiz.” .”

Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından 1995 yılından bu yana her yıl yayınlanan Yolsuzluk Algıları Endeksi’nin 2022 raporu açıklandı. 2021’de 96. sırada yer alan Türkiye, 2022’de 180 ülke arasında 36 puanla 101. sıraya geriledi. Endekse ilişkin yapılan açıklamada, “Uluslararası Mali Eylem tarafından Türkiye’nin gri listesine ek olarak 2021 yılında Görev Gücü, Rusya-Ukrayna Savaşı sonrasında ülkeye giren kayıt dışı para miktarının artması, yargının siyasallaşması, sivil toplum alanının daralması, muhalefetin baskıları ve kararları ile ilgili iddialar AİHM, Türkiye’nin bu eğiliminin uyumsuzluk gibi nedenlerle düşüş yaşayarak devam ettiği düşünülüyor.Türkiye son 10 yılda en çok puan kaybeden ülkeler arasında yer aldı” dedi.

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından; Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün açıkladığı verileri değerlendirdi. Babacan, 30 Ağustos 2022’de yaptığı paylaşımda “Yolsuzlukları ülkemize hiçbir zaman mal edemedik, etmeyiz” sözlerine yer verdi. ‘ diye ilan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu