Haber

Biparjoy fırtınası nedeniyle Hindistan ve Pakistan’da 150 binden fazla kişi tahliye edildi

Hindistan ve Pakistan’ı etkisi altına alması beklenen Biparjoy fırtınası nedeniyle tahliye edilenlerin sayısı 150 bini geçti.

Pakistan Meteoroloji Dairesi, fırtınanın liman kenti Karaçi de dahil olmak üzere ülkenin güney kesimlerine doğru ilerlediğini ve bugünden itibaren kuvvetli rüzgar ve şiddetli yağmura neden olacağını duyurdu.

Bölgesel Afet Yönetimi İdaresi (PDMA), Pakistan ve Hindistan’ın kıyı bölgelerini etkilemesi beklenen fırtına nedeniyle Pakistan’ın Badin, Thatta, Sujaval ve Malir bölgelerinden şimdiye kadar 81 bin 925 kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Tahliye ve yardım faaliyetlerine destek amacıyla kıyı bölgelerine kara ve deniz kuvvetleri personeli konuşlandırıldı.

Tahliye edilenler için Badin, Thatta, Sujaval ve Malir’de yardım ve sağlık kampları kuruldu.

Yetkililer, balıkçılara fırtına tehlikesi geçene kadar (17 Haziran) denize açılmamalarını tavsiye etti.

Pakistan Meteoroloji Dairesi, saatte 140 kilometreye ulaşması beklenen Biparjoy fırtınasının Perşembe sabahına kadar kuzeye, ardından kuzeydoğuya yöneleceği uyarısında bulundu.

Fırtınanın bugün Keti Bandar ile Hindistan’ın Gujarat kıyıları arasından geçeceği, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın yarına kadar devam edebileceği açıklanırken, yetkililer fırtınayla ilgili güncel gelişmelerin paylaşılacağını bildirdi.

Hindistan’da tahliye sürüyor

Ülkenin Gujarat eyalet hükümeti, sekiz kıyı bölgesinden 74.000’den fazla insanın inanç bölgelerine tahliye edildiğini duyurdu.

Eyalet Başbakanı Bhupendra Patel, dün gece üst düzey yetkililerle bir araya gelerek, fırtınanın olası etkilerini azaltmak için gerekli önerilerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu