Teknoloji

Bir dava için emsal toplamak isteyen ChatGPT rezil avukat

Yakın tarihli bir ABD davasında, bir avukat yasal araştırma için ChatGPT’yi kullandı. bu da yanlış bilgilerin sunulmasına neden oluyordu. Olay, yanlış bilgilerin yayılması da dahil olmak üzere yasal alanda AI ile ilişkili potansiyel riskleri bir kez daha göstermektedir.

Dava, kişisel yaralanma iddiasıyla bir havayolu şirketini dava eden bir adamı içeriyordu. Davacının hukuk ekibi, iddialarını desteklemek için önceki birkaç mahkeme davasına atıfta bulunarak, iddiaları için yasal bir emsal oluşturmaya çalışan kısa bir sunum yaptı. Ancak havayolu şirketinin avukatları, belirtilen davalardan bazılarının gerçekte var olmadığını fark etti ve mahkeme başkanını uyardı.

davaya başkanlık etmek Yargıç Kevin Castel, durum ” görülmemiş bir durumDuruma şaşırdığını belirterek hukuk grubundan açıklama istedi.

Baş avukatın bir meslektaşı Steven Schwartz, benzer yasal emsalleri araştırmak için ChatGPT kullandığını itiraf etti.Schwartz yaptığı yazılı açıklamada, “ yapay zekayı yasal araştırma için asla kullanmadı ve içeriğinin yanlış olabileceğinin farkında değildiiçin duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

Dosyaya eklenen ekran görüntüleri, Schwartz ve ChatGPT arasındaki bir konuşmayı gösteriyor. Schwartz, ChatGPT’ye yaptığı talepte Varghese-China Southern Airlines Co Ltd davasının gerçek olup olmadığını soruyor.

ChatGPT, durum LexisNexisVe WestlawAşağıdakiler gibi yasal referans veritabanlarında bulunabileceğini belirterek doğruluğunu onayladı.

Bu olayın ışığında, davayla ilgili her iki avukat, Levidow, Levidow & Oberman hukuk firmasından Peter LoDuca ve Steven Schwartz, eylemlerini açıklamaları için 8 Haziran’da bir disiplin duruşmasına çağrıldı.

Bu olayın hukuk camiasında yapay zeka araçlarının yasal araştırmalarda uygun kullanımı ve benzer olayları önlemek için kapsamlı yönergelere duyulan ihtiyaç hakkında tartışma başlatması muhtemeldir.

karaisalihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu