Haber

Bursa Yenişehir’deki bu bakkalda börek bedava

Gürhan ADANA – Yenişehir Memleketi / BURSA (IGFA) –Ramazan ayı ile birlikte oruç tutulurken, bu ayın manevi iklimine özgü hayırseverlik örnekleri de sergileniyor.

Tıpkı Bursa’nın Yenişehir ilçesinde adının açıklanmasını istemeyen hayırseverlere ekmek ve pide ikramında olduğu gibi.

Bakkal Berkay Kargın, Ramazan’ın ilk gününden itibaren bazı hayırseverlerin ekmek veya ramazan pidesini nakit olarak ödediğini belirterek, “Hayırseverlerimiz ‘Bizim için müşterilerinize bedava verin’ diyor. Biz de bunu seve seve yerine getiriyoruz. Özellikle isimlerinin açıklanmasını istemiyorlar. Kimseye söylemiyoruz” dedi.
Bu ikram yöntemini yıllar önce bir hayırseverin Kurtuluş Mahallesi’nde başlattığını anlatan Kargın, ilerleyen yıllarda hayırseverlerin sayısının arttığını söyledi. Kargın, “Bazı günler 2-3 hayırsever gelip 300 ile 500 arasında değişen ramazan pidesi ve ekmeğini ödüyor” dedi.

25 gündür ücretsiz olarak sattıkları pide ve ekmek sayısının 4 bini geçtiğini anlatan Kargın, “Müşterilerimiz aldıkları pide veya ekmeğin bedava olduğunu duyunca önce şaşırıyorlar. Sonra teşekkür ediyorlar. Ramazan’ın son gününe kadar ikramlarımızın 5 bine ulaşmasını bekliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu