Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Faizde Tek Haneye İndik mi? İndik, Enflasyon da İnecek’

Faiz ve enflasyona ait çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Faizde tek haneye indik mi? İndik. Bunu nasıl izah edeceksiniz. Bundan sonra bu böyle devam edecek. Enflasyon da inecek’ dedi. Konuşmasında CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bay Kemal senin aklın bu işlere yetmez, o da olacak. 18 Mart Şehitler Köprüsü nasıl olduysa, Kanal İstanbul da o denli olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile uyuşturucu ticaretini yan yana getirdi. Bu kadar gözlerini kararttılar. Ya Kemal kendine gel’ dedi.

‘Merak etmeyin enflasyon da inecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. 

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki toplantıda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından yaşananlarla ilgili olarak ‘Tahıl muahedesi ve esir takasıyla iki büyük diplomatik zafere imza attık. Tüm tepelerde devlet liderleri ülkemizin yürüttüğü uğraşlardan övgüyle bahsediyor. Bana dedikleri şu: Lider bir taraftan Sayın Putin, bir taraftan Zelenskiy her iki tarafı nasıl yönetim ediyorsun? O bir sırdır dedik. Biz düşman kazanma üzerine siyasetler oluşturmadık. Biz dost kazanma üzerine siyasetler oluşturduk’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, ‘Şimdi Karadeniz tahılı geliyor mu, geliyor. Sayın Putin dedi ki, ‘Bunu birinci derecede yoksul ülkelere fiyatsız gönderelim’, ‘Tamam’ dedik. Şimdi buğday alıp un yapıp, bu unu fakir fukara ülkelere göndermenin hazırlığı içerisindeyiz. Bay Kemal bizim icraatımızın ulaştığı yere senin hayalin bile ulaşamaz. Şayet Türkiye, Bay Kemal ve şürekasının ipiyle kuyuya inilseydi benzer sıkıntılarla boğuşuyor olurduk’ diye konuştu.

‘Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile uyuşturucu ticaretini yan yana getirdi’ diyen Erdoğan, ‘Bu kadar gözlerini kararttılar. Ya Kemal kendine gel. Senin yanındaki PKK’nın parlamentodaki uzantılarıyla yürümedik biz bu yollarda, sen bu yollarda onlarla yürüdün. Sen PKK’nın uyuşturucu ile ayakta durduğunu bilmiyor musun? Sen birileri ile karıştırdın bu işi. Her zaman karıştırdığın gibi’ tabirlerini kullandı.

Merkez Bankası’nın politika faizinin yüzde 9’a düşürüldüğünü hatırlatan Erdoğan, ‘En sonunda ne demiştim, tek haneliye ineceğiz. Faizde tek haneliye indik mi? İndik. Hadi bakalım şimdi bunu neyle izah edeceksiniz? Bundan sonra da bu böyle devam edecek. ‘Enflasyon, şöyle bu türlü…’ Merak etmeyin enflasyon da inecek’ dedi.

‘Yarın İstanbul’da Galatasaray’a ait dev stadyumunda büyük bir toplantı yapacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle: ”Tam 8 aydır toplanıp dağılmaktan başka iş beceremeyenlerin 2023’te kaybedeceklerini anladıkça şimdiden sandığa gölge düşürmeye yöneldiklerini görüyoruz. Türkiye’nin muvaffakiyetini tekraren ispatladığı sandık güvenliği konusunu tartışmaya açarak esasen kirli niyetlerini ifşa ediyorlar. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak daima yaptığımız üzere gerekli önlemleri alarak bu müfterilere fırsat vermememiz çok değerlidir. Bunun yolu da sandıklarda gözümüz kulağımız olan müşahitlerimizin, onları yönlendirecek ilçe ve vilayet teşkilatlarımızın, hepsinin uyumunu yapacak genel merkezimizin yapmasından geçiyor. Muhalefetin dağınıklığı karşısında rehavete kapılmayacağız. Bilhassa provokasyonlara prim vermeyeceğiz. Karşımızdakiler çapsızlıklarını örtmek için palavra ve iftira siyasetine sarılsalar da biz hakikatin aydınlık yolundan asla sapmayacağız.Ülkemizin son 10 yılında arkası gerisine yaşadığımız badirelerin, sorunların elbette farkındayız. Son bir yıldır doruğa çıkan ekonomik dalgalanmaların insanlarımızın üstünde bıraktığı olumsuz tesirleri çok düzgün biliyoruz. Attığımız adımlarla, yürüttüğümüz hazırlıklarla inşallah seçim tarihine kadar bu aksiliklerin çok kıymetli kısmını ortadan kaldırmış olacağız. Ülkemize istihdamdan ihracata pek çok alanda rekorlar kırdırmaya, kaç abide yapıtı tamamlayarak hizmeti açmaya devam edeceğiz. 2023 ülkemiz ve bilhassa de gençlerimiz için bu kadar kıymetli bir yazgı seçimidir. Bizim buna uygun halde hareket etmemiz kaidedir. Yarın İstanbul’da Galatasaray’a ilişkin dev stadyumunda büyük bir toplantı yapacağız. Orada İstanbul teşkilatının ön hazırlıklarını yapacağız. Yaklaşık 50 bin civarında iştirakin olacağı toplantı yapacağız. Bu olağan parti toplantısı. Miting yapmıyoruz, parti toplantısı yapacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu