Dünya

Dünyada ilk kez bir Türk dizisi Amerika’da gösterime girdi: Hollywood’da kişilik rüzgarı esti!

GAİN’in ana sponsorlarından biri olduğu Hollywood Türk Sineması ve Drama Günleri, 4-5 Kasım tarihlerinde Sony Studios ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İki gün boyunca Türk yapımlarını sinema ve dizi dünyasının önde gelen isimleriyle buluşturan etkinlikte, “Atatürk” filminin dünya prömiyeri ve “Şahsiyet”in ikinci dönemi gerçekleştirildi.

Kişilik II. Fasıl ilk kez Los Angeles’ta seyirci karşısına çıktı

Dünya çapında ilgi gören ve Los Angeles’ın ikonik Sony Stüdyolarında gerçekleşen etkinliğe Meryem Uzerli, Aras Bulut İynemli, Ebru Şahin, Engin Altan Düzyatan, Fadik Atasoy, GAİN Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kilimci gibi birçok isim katıldı. İlk gün Atatürk filminin dünya prömiyerinin ardından ikinci gün bir ilk yaşanırken, dünyada ilk kez Amerika’da bir Türk dizisinin galası gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Onur Saylak’ın üstlendiği, senaryosunu Hakan Günday’ın yazdığı Şahsiyet II, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Haluk Bilginer’e En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı. Bölümün ilk bölümü dakikalarca alkışlanırken izleyenlerden tam not aldı.

 

“Türkiye’nin zengin sinema mirası ve yetenekli sanatçıları için büyük fırsat”

Galada konuşan GAİN Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kilimci, “Güçlü hikayesi ve sağlam ekibiyle başarısını Türkiye’den dünyaya duyuran Şahsiyet dizisinin ikinci sezon heyecanını ilk kez burada paylaşıyoruz. Bugün ise diziyi GAİN aracılığıyla izleyiciyle buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hepinizin bildiği gibi Türk dizi ve sinema dünyası zengin kültürel mirası, etkileyici senaryoları ve yetenekli oyuncularıyla ünlüdür. Bu algının yeni nesil mimarlarından birinin de ‘Kişilik’ olduğunu düşünüyorum. Bu tür birinci sınıf içerikleri uluslararası bir izleyici kitlesine ulaştırma yeteneği, günümüzde aboneliğe dayalı isteğe bağlı ve izleme platformlarının ayırt edici özelliğidir. Gain olarak farklı seslere, farklı renklere ve zamanın değerine değer veren yenilikçi bir politikayı benimsiyoruz. Aynı zamanda bağımsız video içerik oluşturucularını da destekleyerek departmanda çok sesliliğin ve özgün yapımların arttırılması için çalışıyoruz. “Benimsediğimiz bu vizyon çerçevesinde Hollywood Türk Sineması ve Drama Günleri gibi Türk kültür ve sanatını dünyaya tanıtan nitelikli organizasyonların bir parçası olmaktan son derece mutluyuz” dedi.

GAİN Yönetim Kurulu Başkanı Ferat Alım, “Hollywood Türk Sineması ve Drama Günleri, Türkiye’nin zengin sinema mirasını ve yetenekli sanatçılarını uluslararası sahneye taşımak için büyük bir fırsat sunuyor. Bugün burada bulunan yüzlere ve o yüzlerdeki heyecana baktığımızda örgütlenmenin gücüne bir kez daha tanık oluyoruz. GAİN olarak Türk üretiminin kalitesini ve gücünü ortaya koyuyor; Yönetmenliğini, senaryosunu ve oyuncu kadrosunun başarısıyla şimdiden unutulmaz yapımlardan biri haline gelen ‘Şahsiyet’in ikinci sezon prömiyerini böylesine uluslararası bir etkinlikte gerçekleştirmenin heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. .

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kumluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu