Haber

Türk Yüzyılında Gençlik ve Spor Çalıştayı İstanbul’da Başladı

“Türk Yüzyılında Gençlik ve Kültür” SporÇalıştay” İstanbul’da başladı.

Başakşehir Belediyesi, Spor Araştırma ve Geliştirme Merkezi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Marmara Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü işbirliğiyle düzenlenen çalıştay, Başakşehir Belediye binasında gerçekleştiriliyor.

Çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk Terzi, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Küçük, İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Soyalp, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Genel Müdürü Tamer Güngör, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra sporyöneticiler, akademisyenler ve gençler katılıyor.

Çalıştayda gençlik ve sporla ilgili tüm çalışmaların çok değerli olduğunun altını çizen Gençlik ve Spor Bakanlığı Danışmanı Ömer Faruk Terzi, günümüzde gençlerin daha bilinçli, daha nitelikli ve daha anlayışlı olduğuna dikkat çekti.

Çalıştayın değerli olduğunu dile getiren Terzi, tüm paydaşların bir araya gelip daha güzel işler yapabileceğini ifade etti.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da çalıştayın önemine vurgu yaparak, sonuçların faydalı olacağına inandığını söyledi.

Başakşehir Belediyesi’nin 200 bine yakın gencin eğitim aldığı bir kurum haline geldiğini belirten Kartoğlu, “Gençlere fırsat verilirse neler başarabileceklerine şahit oluyoruz. İmkanımız olduğu sürece gençlere destek vereceğiz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizi dinlersek çok daha başarılı çalışmalara imza atabiliriz. 6 yıl önce gerçekleştirdiğimiz gençlik çalıştayında “Gençlikle ilgilenen pek çok kurumumuz sonuçları değerlendirip kendilerine ödevler belirlediler ve birçoğu Uygulamalar bu sonuçlara göre hayata geçirildi.” ifadelerini kullandı.

Çalıştaydan çok güzel tekliflerin çıkacağını belirten Kartoğlu, tüm paydaşlara teşekkür etti.

Protokol konuşmaları ve plaket sunumunun ardından “Spor, Gençlik, Teknoloji, Eğitim, Yönetim ve Sağlık” olmak üzere altı başlıkta gerçekleştirilen oturumlarda Türk Yüzyılında gençlik ve spor tüm yönleriyle tartışılıyor.

Program, oturumların ardından akşam okunacak sonuç bildirisi ile sona erecek.

mihalgazihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu