Haber

Eczacı Burhanettin Bulut Adana’da Dinledi: “Bazı İlaçların Muadili Yok, Her Grupta İlaç Bulamıyoruz”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ilaç oranındaki artışın ardından eczaneleri ziyaret ederek, ilaç sıkıntısının nasıl giderildiğini inceledi. Bulut’un konuştuğu bir eczacı, boş ilaç çekmecelerini işaret ederek, “İlaçların muadili olmadığı çok açık. Hala parasetamol grubu yani ağrı kesiciler, pediatrik antibiyotikler, en basit tüp bebek ilaçları, birçok kanser ilacı yok. … Uyuşturucuyu her grupta bulamıyoruz.” Bulut, “Artık bir sağlık sorunu, halk sağlığı sorunu haline geldi” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ilaçlarda euro sabit kuruna yapılan zam sonrası Adana’da eczaneleri ziyaret ederek hangi ilaçların raflarda olduğunu inceledi. Bulut, eczacıya, “Sağlık Bakanı ilacı artırdığını söylüyor. Muhtemelen ilaç vardır değil mi?” soruyu yöneltti.

“BAZI İLAÇLARIN EŞDEĞERİ BİLE YOK, İLAÇLARI TÜM GRUPLARDA BULAMAZIZ”

Eczacı, boş çekmeceyi Bulut’a göstererek, “Maalesef hala yok. Çekmecemizi açtığımızda ortada seftriakson (üst nesil antibiyotik iğnesi) ilacı olmadığı, muadili bile olmadığı aşikar. Parasetamol grupları, yani ağrı kesiciler, pediatrik antibiyotikler, en basit tüp bebek ilaçları, kanser ilaçları… Bunların çoğu hala yok. Her grupta ilaç bulamıyoruz” dedi.

Eczacı asıllı CHP Milletvekili Bulut, “Bu da gösteriyor ki eczacılar depolardan ilaç alamıyor. Doğal olarak vatandaşlara yeteri kadar ilaç sağlayamıyorlar. Artık bir sağlık sorunu, halk sağlığı sorunu haline geldi.”

“ÇOK CİDDİ BİR UYUŞTURUCU KRİZİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Ayrıca Bulut, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, uyuşturucuda Euro sabit kurunun bu yıl üçüncü kez güncellendiğini hatırlatarak, uyuşturucuda Euro sabit kurunun yüzde 36,77 artışla 10,75 TL olarak belirlendiğini hatırlattı. Şu anda euro kurunun 20 TL civarında olduğunu kaydeden Bulut, “Ancak bu ilaç eksikliğini gidermedi. Çok ciddi bir uyuşturucu kriziyle karşı karşıyayız.”

“Nöbetçi eczaneler camlara ‘İLAÇ YOK’ YAZDI”

Vatandaşla sorun yaşamamak için nöbetçi eczanelerin camlarına ‘ilaç yok’ yazmaya başladığını kaydeden Bulut, ilaç sıkıntısının sorumlusunun eczacılar değil, Sağlık Bakanlığı’nın öngörülemeyen politikaları olduğunu söyledi. . Bulut, “Sağlık Bakanlığı’nın en acil sorumluluğu herkesin sağlık hakkı için tedbir almaktır. Bakanlık ilaç sıkıntısına bir an önce çözüm bulmalıdır.”

ciftlikkoyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu