Ekonomi

Fed’in duraklatma kararı Hindistan hisse senedi endekslerini yükseltti, faiz indirimi spekülasyonları arttı

Sensex, Nifty ve orta ve küçük ölçekli endeksler de dahil olmak üzere Hindistan hisse senedi endeksleri, ABD Merkez Bankası’nın gösterge gecelik faiz oranını %5,25-%5,50 seviyesinde tutma kararına yanıt olarak önemli ölçüde yükseldi. Piyasanın tepkisi, Fed Lideri Jerome Powell’ın Aralık ayı politika toplantısı öncesinde istihdam ve fiyat verilerinin izlenmesine yönelik temkinli bir yaklaşıma işaret eden yorumları tarafından tetiklendi. Bu durum piyasada gelecek yılın Haziran ayından itibaren olası faiz indirimlerine ilişkin spekülasyonlara yol açtı.

Piyasa şu anda Aralık ayında faiz artırımı olasılığını sadece %20 olarak fiyatlıyor ve bu da 10 yıllık ve iki yıllık ABD Hazine tahvil getirilerinin düşmesine neden oluyor. Yüksek faiz oranları ve yüksek enflasyon ortamında SAMCO Yatırım Fonu, ABD Merkez Bankası’nın stratejisine benzer bir “bekle ve izle” yaklaşımını öneriyor.

İsrail-Hamas çatışması gibi devam eden jeopolitik gerilimlere rağmen Hindistan piyasalarında iyimser bir görünüm var. Geojit Finansal Hizmetler, daha önce ₹39.000 crore’nin (INR100 crore = yaklaşık 12 milyon ABD doları) üzerinde Hint hisse senedi satışı yapmaktan sorumlu olan yabancı kurumsal yatırımcıların tekrar alıcı olmaları durumunda, bunun piyasada kısa bir sıkışmayı tetikleyebileceğini öne sürüyor.

Ancak SAMCO Securities dikkatli olunmasını tavsiye ediyor. Piyasaların devam eden faiz artırım döngüsüne ve faiz oranlarının hızlı bir şekilde düşmeyeceği gerçeğine uyum sağlaması nedeniyle potansiyel piyasa baskısı konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

egirdir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu