Haber

İmamoğlu: İstanbul’u hızla dönüştürmeliyiz

‘İSKİ Bakırköy Yatırımları Tanıtım Programı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da onbinlerce binanın değişmesi gereken bir dönemde bunu bir seferberlikle atlatabiliriz. Hep dedik ya herkes bir şeyler yapıyor ama bu gidişle İstanbul’u değiştiriyoruz, 70-80 yılda dönüştüremeyiz. O zaman depremin ne zaman olacağını bilmediğimiz bir ortamda acele etmemiz gerekiyor ve kapıda bekliyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İSKİ Bakırköy Yatırımları Tanıtım Programı’na katıldı. İmamoğlu, tanıtım programında yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“DEPREMİN KAPIMIZDA BEKLEDİĞİ BİR ORTAMDA ÇOK ACELELİ OLMALIYIZ”

Bir gazetecinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşmesinin detaylarını sorması üzerine İmamoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Özhaseki ile İstanbul’daki depremle ilgili birçok konuyu verimli bir şekilde görüştük. Bu konuda bazı ilkesel kararlar aldık.En üst düzeyde geliştireceğimiz bir teklifimiz olduğunu hatta depremle ilgili süreçleri tek elden yönetme teklifimiz olduğunu kendilerine ilettim. Elden sistem, deprem kurulu açıklamasıyla, beyin sarsıntısı komitesi ile.Bunu bir önceki bakanımızla konuştuğumu söyledim.Bazı yasal düzenlemelerin olması gerektiğini ve bu konuda birden fazla kurumun yetkili olması gerçeğinin yarattığını söyledim. zaman zaman özellikle İstanbul’da, kapsayıcı da olsa bütüncül bir sistemle, şeffaf ve aynı zamanda kamu ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla İstanbul’a uygulanabilecek bir model kaos yaşanmaktadır. Marmara’ya büyük fırsatlar sunacağını söyledik. Çok ilgilendi, cevap verdi ve olumlu bir uzlaşmayla ayrıldık.”

“DEPREMİN SİYASETİ OLMAZ, PARTİSİ OLMAZ” “Biz şu planlamayla ayrıldık” diyen İmamoğlu, “Sayın bakanımız çalışma stratejisi oluşturacak. Temennimiz bir an önce cevap verip süreci başlatmaktır. ortak masalarda ortak akılla çalışabilme becerisini sergileyeceğimiz bir toplantıda… Çünkü hep söyledim, tekrar ediyorum, İstanbul’da onbinlerce binanın değişmesi gereken bir zaman diliminde bir seferberlik ile bu işin üstesinden gelebiliriz. Bu seferberliğin adı yalnız, ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi, bakanlık, bakanlıklar olamaz, hep söyledim herkes bir şeyler yapıyor ama bu gidişle 70-80 yılda İstanbul’u dönüştüremeyiz. , depremin ne zaman olacağını bilmediğimiz bir ortamda kapıda beklediği bir ortamda acele etmemiz gerekiyor Bakanın bu yaklaşımını büyük bir umutla karşılıyorum. en hızlı şekilde işbirliği içinde yan yana olmamak. Hızlı karar alacak mekanizmalarla omuz omuza vererek süreci çözeceğiz.”

“İSTANBUL’DA HUKUK HAKKINDA SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR”

Ekrem İmamoğlu’na Değişim adıyla açtığı site sorulduğunda, “Teşekkürler, buna bahse girmeyeceğiz” diyerek soruyu yanıtsız bıraktı. Hakkında açılan davaların sorulması üzerine İmamoğlu, “İstanbul’da hukukla ilgili söylenecek çok şey var. Hem şehrimizi hem ülkemizi hem de siyasi çevremizi değerlendirecek konuşmaları en kısa zamanda oturup değerlendireceğiz. birkaç hafta içinde” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu