Haber

Yayımlanan HSK Yargı ve Yargı Kararnamesi

3 bin 423 hakim ve savcıyı kapsayan Hâkimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi’nin (HSK) Yargı ve Yargı Kararnamesi yayımlandı. 20 ilin Cumhuriyet Başsavcısı dahil 3 bin 36 adli ve 387 idari yargıç ve savcının görev yerleri değiştirildi.

2023 Adli ve İdari Yargı Temel Kararnamelerine ilişkin çalışmalar HSK 1. Dairesi tarafından tamamlandı. Yayınlanan kararnameye göre 20 il Cumhuriyet başsavcısı dahil 3 bin 423 hakim ve savcı, 3 bin 36 isim ve 387 idari yargı mensubunun görev yerleri değiştirildi. Kararnamenin yayımlanmasının ardından idari yargıda yer alan isimlere ve boşalan ekiplere kurayla atamaların yapılacağı belirtildi.

ADALET BAKANI TUNÇ KARAR HAKKINDA AÇIKLAMALAR YAPTI Yargı ve Yargıtay KHK’sına ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun Adli ve İdari Yargı Kararnamesi’nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hakim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde ve aileleriyle birlikte başarılar diliyor, sağlık ve esenlikler diliyor, adalete olan güveni artırmak için her kademedeki meslektaşlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. daha yüksek.” Ceza mahkemesi başkanlığına 118 atama yapıldı. Tatvan’da ilk kez ağır ceza mahkemesi kurularak faaliyete geçmesi planlandı ve ağır ceza mahkemesi başkanı atandı.40 soruşturma hakimi ve 4 Cumhuriyet savcısı Bölge adliye mahkemelerinde bulunan mevcut dairelere ek olarak Yargıtay’a atananların sayısı 4’ü ceza dairesi ve 11’i hukuk dairesi olmak üzere toplam 15’tir. Bölge adliye mahkemelerine 291 üye hakim, 38 Cumhuriyet savcısı ve 55 daire başkanı (bölge adliye mahkemeleri bünyesinde yer değişikliği ile) olmak üzere toplam 384 atama yapılmıştır.

Yayımlanan KHK’de, KHK ile atanmayanların yeniden inceleme hakkının bulunmadığı belirtilirken; KHK ile atananlardan yeniden inceleme talebinde bulunmak isteyenlerin UYAP personel ekranından “Hakim Savcı Atama Talep Formu” başlığı altındaki açıklama bölümünü mesai bitimine kadar doldurarak taleplerini iletmeleri gerektiği belirtildi. en geç 20 Temmuz 2023 Perşembe günü.

kabaduz-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu