Ekonomi

Itau Unibanco dördüncü çeyrekte sürekli kârında %4 artış bildirdi

SAO PAULO – Brezilya’nın en büyük özel bankası Itau Unibanco, 2023’ün dördüncü çeyreğine ilişkin net kârında %4 artış açıkladı. Bankanın karı, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nın anketine katılan analistlerin 9,38 milyar reali varsayımını biraz aşarak 9,40 milyar reale ulaştı. Küme (LSEG).

Bildirilen faydalar, finans kurumu için önceki yılın aynı dönemine kıyasla olumlu bir performansa işaret ediyor. Banka, Pazartesi günkü duyurusunda kar artışının ardındaki faktörler veya ek mali ölçütler hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

InvestingPro İçgörüleri

Itau Unibanco’nun son açıklaması, bankanın otuz yılı aşkın bir süredir temettü ödemelerini sürdürme konusundaki geçmişiyle uyumlu istikrarlı bir performansa dikkat çekiyor. ITUB3 için InvestingPro İpuçları, şirketin yakın vadeli kazanç büyümesine kıyasla düşük bir F/K oranıyla işlem gördüğünü ve piyasa tarafından düşük değerlenmiş olabileceğini gösteriyor. Ek olarak hisse senedi, düşük fiyat oynaklığıyla da tanınıyor ve bu da portföylerinde istikrar arayan yatırımcılara hitap edebilir.

InvestingPro Verilerinden, Itau Unibanco’nun 59,41 milyar dolarlık bir piyasa kapitalizasyonuna ve 2023’ün üçüncü çeyreğinin prestiji olan son on iki ay için 8,71’e ayarlanan 10,07 F/K oranına sahip olduğunu görebiliyoruz. Bu, PEG oranıyla tamamlanıyor 0,74, F/K oranına göre kâr büyüme potansiyelini gösteriyor. Ayrıca bankanın gelirleri 2023 yılı 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %6,36 oranında artarken, 2023 yılı 3. çeyreğinde de çeyreklik bazda %11,63 gibi ciddi bir artış yaşandı.

Yatırımcılar ayrıca Itau Unibanco’nun son üç ayda toplam fiyat getirisi %19,21 ile güçlü bir getiri gösterdiğini ve son veriler itibarıyla %3,17 temettü verimine sahip olduğunu da unutmamalı. Bankanın bir sonraki kazanç tarihi 5 Şubat 2024 olarak belirlendi ve bu da mali sağlığı ve performansı hakkında daha fazla bilgi sağlayacak.

Itau Unibanco’ya yatırım yapmayı düşünenler için ondan fazla ek InvestingPro İpucu var. Bu içgörülere ve daha ayrıntılı analizlere erişmek için InvestingPro+’a abone olmayı düşünebilirsiniz. InvestingPro aboneliği şimdi %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl indiriminde. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğine %10 ek indirim SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık abonelikte %10 ek indirimden yararlanabilirsiniz.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

bayrakli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu