Teknoloji

Kaspersky ürünleri SE Labs uç nokta güvenlik testlerinde en yüksek puanları aldı

Kötü amaçlı yazılım saldırılarının daha yaygın hale geldiği günümüz dünyasında, Kaspersky’nin kötü amaçlı yazılımdan koruma araçları, bağımsız güvenlik testi şirketi SE Labs tarafından yürütülen bir incelemede mümkün olan en yüksek puanı aldı. Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Plus, iyi bilinen tekniklerin ve internette canlı olarak bulunan tehditlerin kullanıldığı çeşitli hedefli saldırılara maruz kaldı. Her üç eser de mümkün olan en yüksek puan olan 1136 puana ulaşarak “AAA” sertifikasına layık görüldü.

Kaspersky’nin yakın zamanda yaptığı küresel araştırmaya göre, son iki yılda Türkiye’deki şirketlerin %29’u kötü amaçlı yazılım saldırıları nedeniyle siber olaylarla karşılaştı. Çalışanların kötü amaçlı yazılım indirmesi sonucunda finans kurumları, telekomünikasyon şirketleri, enerji, petrol ve gaz gibi kritik altyapılarda birden fazla kez siber olaylar meydana geldi.

SE Labs’in kötü amaçlı yazılımlara karşı savunma testinde Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Endpoint Security for Business sırasıyla “küçük işletme” ve “kurumsal” kategorilerinde test edilirken, Kaspersky Plus “ev” segmentinde değerlendirildi. Bu incelemedeki test senaryoları, gerçek dünyadaki siber saldırıları taklit ederek satıcıların uç nokta güvenlik çözümlerinin tespit, önleme ve azaltma açısından etkinliğini göstermelerine olanak tanıdı.

Değerlendirmeye katılan Kaspersky ürünleri, tüm tehditleri tespit edip engelledikleri ve sistemden ödün vermelerine izin vermedikleri için “Koruma Doğruluk Derecelendirmesi”nde en yüksek puan olan 400’ü aldı. Ayrıca çalışmalar, meşru uygulamaları ve URL’leri gerçek anlamda sınıflandırmak için “Meşru Doğruluk Derecelendirmeleri”nde maksimum 736 puan kazandı. Genel “Toplam Doğruluk Derecelendirmesi” sonucu 1.136 puandı; bu, mümkün olan maksimum puandır ve Kaspersky kötü amaçlı yazılımdan koruma korumasının %100 etkinliğini gösterir. Böylece Kaspersky çalışmaları “AAA” notuna layık görülerek kendi kategorilerinde birinciliğe layık görüldü.

Kaspersky SE Laboratuvar Testlerinde Kötü Amaçlı Yazılımlara Karşı %100 Savunma Kapasitesini Kanıtladı!

Kaspersky Tehdit Araştırması Başkanı Alexander Liskin, söz konusu: “Kötü amaçlı yazılımlar dünyadaki en yaygın saldırı türlerinden biri ve sayıları artmaya devam ediyor. Siber güvenlik çözümlerinin gelişmesiyle birlikte, bu tehditlerin yaratıcıları güvenlik sistemlerini atlatmanın yeni yollarını arıyor. İyi haber şu ki güvenlik sağlayıcıların kendileri de zayıf yönleri buluyor ve proaktif karşı teknolojilerini buna göre geliştiriyor.” “Yıllardır SE Labs tarafından yürütülen testlere katılıyoruz ve ürünlerimizi geliştirmek ve etkinliğini kanıtlamak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Sonuçların da gösterdiği gibi, bu görevle çok iyi başa çıkıyoruz. En yeni tehdit türleriyle mücadele ederek etkinliğimizi artırıyoruz.” Bunu kanıtlamamıza yardımcı olduğu için SE Labs’e gerçekten minnettarız.”

SE Labs’ın kurucusu ve CEO’su Simon EdwardsAyrıca şunu da ekledi: “Önemli yeni tehdit türlerini tespit ettiğimiz anda testlerimizdeki saldırı senaryolarını güncelliyoruz. Bu şekilde siber güvenlik ürünlerinin yeni ve mevcut tehdit ortamında etkili olup olmadığını kontrol ediyoruz. Testlerimiz satıcıların ürünlerini geliştirmelerine ve müşterilerin en uygun seçeneği seçmesine yardımcı oluyor. İş ve ev cihazlarını koruyacak en güçlü ürünler Kaspersky, “İş ve ev kullanıcı testlerimizde ürünlerinin kötü amaçlı yazılımlara karşı %100 savunma kapasitesini kanıtladı ve 2023’ü mükemmel bir sonuçla tamamladı. Kaspersky’nin testlerimize katılımını takdir ediyor ve sonuçlarından dolayı kendilerini tebrik ediyoruz.”

Kaspersky düzenli olarak SE Labs’in üç aylık testlerine katılıyor. Kaspersky Endpoint Security for Business ve Kaspersky Small Office Security, 2023’te SE Labs’in Toplam Doğruluk Derecelendirmesinde 1. Çeyrek, 3. Çeyrek ve 4. Çeyrek karşılaştırmalarında en yüksek puanları elde ederek 2. Çeyrekte derecelendirmenin ikinci en yüksek maliyetine ulaştı. Kaspersky Plus, yılın dört testinin tamamında Toplam Doğruluk Derecelendirmesinde İLK 1 sonuçları elde etti. Her üç çalışma da kötü amaçlı yazılımlara karşı %100 koruma göstermeye devam ediyor ve en yüksek “AAA” derecesi ile ödüllendiriliyor.

Kötü amaçlı yazılımlara karşı maksimum verimlilik sergileyen Kaspersky ürünleri hakkında daha fazla bilgi için Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Plus’ı ziyaret edin.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberakyurt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu