Haber

Kira Zamını Beğenmedi, Kazmayla Duvarı Yırttı!

Antalya’da kiraladığı deponun zam oranını beğenmeyen mülk sahibi, kazmayla duvarı kırarak kapısına kilit taktı. Mülk sahibinin duvarı kırdığı anlar kiracı tarafından kaydedildi.

Kepez ilçesinde oturan Halil Mert, iş için kullandığı malzemeleri koymak için kullandığı depoyu M.İ.’den kiraladı. 6 yıl önce. Kirasını düzenli ödeyen Mert, iddiaya göre 2 bin 250 lira olan kirasına zam zamanı gelince iş yeri sahibiyle görüştü. İşletme sahibi M.İ. Kendisinden 7 bin lira istediklerinde Mert bu tedbiri ödemeyeceğini söyledi.

Mert, kira ödeme günü geldiğinde yasal olarak belirlenen zammı aşarak depo sahibinin hesabına kira olarak 4 bin lira yatırdı ancak kiranın 7 bin lira olmasını isteyen M.İ., Mert’ten boşaltmasını istedi. depo. Depoyu boşaltmayacağını söyleyen Mert, beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. Eline kazma kürek alan M.İ., deponun duvarına vurarak Mert’e küfürler savurdu.

Halil Mert, M.İ. duvarı kazmayla kırdı ve cep telefonundan ona küfretti. Olayın ardından karakola giderek şikayetçi olan Mert, depoya döndüğünde ikinci şoku yaşadı. Malzemelerin bulunduğu deponun kapısında asma kilit olduğunu gören Mert, polisi arayarak tutanak tuttu.

‘2 bin lira olan kirayı 7 bin liraya çıkarmamı istedi’

Halil Mert, olaylar nedeniyle büyük şok yaşadığını söyledi. “Sabah işyerime geldim. İşletme sahibi küstahça konuştu. Kazma ve kürekle duvarı kırdı. Kira günüm geldiğinde kirayı yüzde 70 arttırdık ama bu kirayı beğenmedi. 2 bin lira olan kirayı 7 bin liraya çıkarmamı istedi. Sonra bu sorunları yaşadık. Benim kilidimin yanı sıra depomun kapısına bir kilit daha taktı.söz konusu.

Depoda malzeme ve kişisel eşyaların olduğunu belirten Mert, “ Ama kilit yüzünden içeri giremiyorum. İçeride 1 milyon liraya yakın ürünümüz var ve bunlara el konuluyor. Ona borcum yok, kiramı gününde ödedim, zamanı gelince de zam yaptım. Anlamıyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Karakola gidip şikayette bulundum. Devletimizin gerekeni yapacağına inanıyorum.dedi.

Ev sahibinin duvarı kırdığı anlar ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu