Ekonomi

Litvanya, Kuzey Baltık ve AB ülkeleri için önemli bir çıkış kapısıdır.

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, Litvanya’nın diğer Kuzey Baltık ve Avrupa Birliği ülkeleri için değerli bir çıkış noktası olduğunu belirtti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (TTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre Degutis, TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz’ı ziyaret etti.

Ziyarette Degutis, 2,7 milyon nüfuslu Litvanya’nın ticaret hacminin aylık 6 milyar Euro civarında olduğunu bildirdi.

İthal edilen eserleri başka ülkelere ihraç ettiklerini vurgulayan Degutis, şunları kaydetti:

“Bölgemizde çok yönlü bir ticaret üssü olarak görülüyoruz. Ticaretimizin çoğu ağırlıklı olarak Litvanya’da üretilen ürünlerden oluşmuyor. Hangi yeni ürünler üzerinde çalışabileceğimizi araştırıyoruz. Lojistik ticaret yolları üzerinde çalışıyoruz. Barış Tabii ki Ukrayna’da gerçekleşecek ve bunu takip edecek yeni güzergâhlar da çok değerli” diye konuştu. Bu anlamda Trabzon tarihi ve önemli bir lojistik noktadır.”

17 yıl önce geldiği Trabzon’un turizmde eskiye göre büyük bir gelişim gösterdiğini gördüğünü anlatan Degutis, “Litvanyalılar için bir numaralı tatil destinasyonu Türkiye. Ancak Akdeniz ve İstanbul odaklı bir tatili tercih ediyorlar.” Büyükelçilik olarak acentelerimize her zaman yeni bölgeler tavsiye ediyoruz.Alternatif tatil arayanlar için Trabzon ve Karadeniz Bölgesi yeni bir tercih olabilir.” sözlerini kullandı.

Litvanyalı ve Türk iş insanlarını bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade eden Degutis, “Temmuz ayında İzmir’de bir etkinlik var. Başka şehirlerde de bu tür etkinlikler yapılacak ve Trabzon bu iller arasında olabilir. Litvanya önemli bir çıkış kapısı. diğer Kuzey Baltık ve Avrupa Birliği ülkeleri.” değerlendirmesini yaptı.

TTSO ile Litvanya’nın Kaunas Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü olduğunu hatırlatan Kazaz, Litvanya’nın stratejik konumunun farkında olduklarını ve iş birliğini geliştirmek istediklerini kaydetti.

Trabzon’daki firmaların Litvanya’ya ihraç edecek çok çalışmaları olduğunu anlatan Kazaz, her konuda işbirliğini pekiştirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

oguzlarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu