Sağlık

Böbrek Yetmezliği Öldürür mü: Böbrek yetmezliğinin belirtileri, evreleri ve tedavisi!

Böbrek yetmezliği ortaya çıktığında vücudun çalışma noktasında kritik görevler üstlenen böbreklerin çalışmasının yavaşladığı veya tamamen durduğu önemli bir tablo görülür. Böbrek yetmezliğinin ilk evrelerinde herhangi bir belirti görülmese de zaman geçtikçe böbreklerin çalışma kalitesinin düşmesi ile birlikte dışkılama sorunları, halsizlik ve yorgunluk, mide bulantısı ve kusma, iştahsızlık gibi şikayetler ortaya çıkabilir. .

Böbrekler çeşitli faktörlerden dolayı görevini tam olarak yerine getiremezse vücutta atık sıvı ve elektrolitlerin birikmesi sonucu hayati tehlike oluşturabilen böbrek yetmezliğinin belirtileri ve nedenleri nelerdir? Görülme sıklığı açısından incelediğimizde daha çok kadınlarda görülen ve yaş ilerledikçe artan böbrek yetmezliğinin bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir? İşte kanda toksinlerin birikmesine neden olan böbrek yetmezliği hakkında nadide ayrıntılar…

BÖBREK YETMEZLİĞİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

İdrarda Değişiklik

Tükenmişlik

Nefes darlığı

Şişme

Vücudunuzun Kenarlarında ve Bacaklarınızda Ağrı

Mide bulantısı ve kusma

soğuk hissetmek

Ağızda Metalik Bir Tat

Konsantrasyon Sorunları

Cilt problemleri

BÖBREK YETMEZLİĞİNİN NEDENLERİ NELERDİR?

Sigara içmek ve alkol almak

az su iç

hareket etmiyor

uzun süre idrar tutmak

Protein açısından zengin bir diyet yemek

Çok tuzlu yemek

Fark gözetmeksizin ilaç kullanmak

BÖBREK YETMEZLİĞİNE NEDEN OLABİLECEK HASTALIKLAR NELERDİR? KİMLER RİSK ALTINDA?

obezite

yüksek tansiyon

Diyabet

Hipertansiyon (Yüksek tansiyon)

İlerleyen yaş (50 yaş üstü)

Sigara alışkanlığı

Ailede böbrek hastalığı öyküsü

BÖBREK YETMEZLİĞİNİN AŞAMALARI NELERDİR?

Böbrek yetmezliği beş aşamada sınıflandırılabilir: Aşama 1, kronik böbrek yetmezliğinin en hafif şeklidir ve semptomlar çok belirgin olmadığı için hasta tarafından fark edilmeyebilir. Evre 5, son dönem böbrek hastalığı olarak bilinir ve nakil veya diyaliz tedavisi gerektirir.

İlk aşamada bir nefroloji uzmanına danışılmalıdır. Aşama 1 ve 2, her 4 veya 6 ayda bir klinik muayene gerektirir. Evre 3 hastaları en az 3 ayda bir doktorlarına görünmelidir. Evre 4 ve 5 hastalar ayda bir nefrolog tarafından muayene edilmelidir.

BÖBREK YETMEZLİĞİ TEDAVİSİ…

Akut ve kronik olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılan böbrek yetmezliğinin tedavisi de farklılık göstermektedir. Öncelikle kesinlikle uzman bir doktor gözetiminde ve kontrolünde olması gereken böbrek yetmezliği tedavisi, hastalığa neden olan faktörlere göre türlere ayrılmaktadır. Tedavide dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de tansiyon düşükse kontrol altına almaktır. Tüm bunların yanı sıra ilaç ve diyet ile tedavi mutlaka desteklenmelidir. Böbrek yetmezliği tedavisinde erken tanı son derece önemlidir. Böbrek yetmezliği ilerleyip kalıcı hale gelirse diyaliz ve böbrek nakli gibi tedaviler gerekebilir.

BÖBREK YETMEZLİĞİNİN BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ…

Tüm böbrek yetmezliği hastalarına çörek otu yağı öneren Dr. Ömer Coşkun, Kullandığınız ilaçların yanında destek anlamında da kullanabilirsiniz. İçerisindeki ‘Thymoquinone’ isimli uçucu yağ sayesinde böbreklerin dolaşımına ve çalışmasına yardımcı olur. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki çay kaşığı aç karnına alındığında büyük etkisini gösterir. Tüm diyaliz hastaları veya diyalize bağımlı olmayan kişiler gönül rahatlığıyla çörek otu yağı kullanabilirler. Bu uygulamaya en az 1 ay devam edilirse kişi kendindeki değişiklikleri görecektir.sözlerini kullandı.

ISIRGAN OTU: Böbrekler için oldukça faydalı olan bu bitki böbrek hastalarının dikkatli kullanması gereken bir bitkidir. İdrar problemlerinin tahlilinde, gut ve ödem gidermede oldukça etkili bir bitkidir. Böbreklerin çalışma hızını artırır. Isırgan otu prostat büyümesini de engelleyen oldukça etkili bitkiler arasında yerini alır. Çay ve tentür olarak tüketilebilen bir bitkidir.

İbrahim Saracoğlu’ndan Böbrek Yetmezliğine Bitkisel Tedavinin Tanımı: 2,5 su bardağı suyu kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı sarı bal ve 1 tatlı kaşığı altınbaşak ekleyin. 6 dakika kısık ateşte kaynatın. Daha sonra içerisine 1 tatlı kaşığı yoğurt otunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. Karışımı süzün ve yarısını sabah kahvaltıdan 2 saat sonra, diğer yarısını da akşam yemeğinden 2 saat sonra için. Her gün taze olarak hazırlamayınız ve belirtilenden başka bir şey eklemeyiniz. Uygulamaya 1 ay devam edilir. 1 ay sonra 2 hafta medyum verilir. Ve tekrar 1 aylık kür uygulanır.

Böbrek sağlığını korumak için tüketilmesi gereken besinler nelerdir?Lahana, karnabahar, kırmızı biber, sarımsak, soğan, elma, kızılcık, yaban mersini, ahududu, çilek, kiraz, siyah üzüm, yumurta akı, balık ve zeytinyağı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
ümraniye evden eve nakliyat
Başa dön tuşu